Page 4 - Total_Book_NL
P. 4
TOTAL BOOK Total E&P Nederland B.V. Total E&P Nederland B.V.
Henri-Max Ndong-Nzue / CEO
Luisteren is fundamenteeconcurrerend zijn als wekunnen luisteren. Het is en betekent attent zijn nazowel intern als extern.
De gasvelden die Total E&P Nederland exploiteert bereikten hun volwassenheid tussen 2000 en 2010. De productie zat op een hoogtepunt tussen 2003 en 2004 met circa 150 kboe (kilo barrel of oil equivalent) per dag, voordat zij gelijkmatig begon te dalen. Dankzij de toewijding en het innoverende vermogen van onze teams was het mogelijk om deze dalende productiecurve af te vlakken.
In een ritme van één ontwikkeling per twee jaar hebben we het klaargespeeld om de afname te vertragen en een stabiele productie te realiseren. Het K4-Z project (2013), met reserves die geschat worden op ongeveer één miljard kubieke meter is een voorbeeld hiervan en een veelbelovend project. De invoering van het zogenaamde kleineveldenbeleid, een stimuleringsregeling vanuit de overheid, maakt het veel gemakkelijker voor ons om relatief kleine prospects en vondsten te benutten. Ook het bijboren van een aantal extra putten heeft een rol gespeeld bij het stabiliseren van onze productie.
Een ander belangrijk en ambitieus project is het grootschalige seismisch onderzoek dat we hebben laten uitvoeren in 2012 in een gebied van maar liefst ruim 3.500 km2. De uitkomsten hiervan zullen
Henri-Max Ndong-Nzue
ons hernieuwde en betere inzichten geven in de aanwezige gasreserves en nieuwe prospects in het
Nederlandse deel van de Noordzee.
Total E&P Nederland B.V.
4


   2   3   4   5   6